Параграф22 Daily

§22 Новини

Разкриха престъпна група с участието и на адвокат, съобщава ПРБ

На брифинг в Съдебната палата, проведен с участието на Сийка Милева - говорител на главния прокурор, Димитър Петров – ръководител на Специализираната прокуратура, Николай Димитров – наблюдаващ прокурор и Стоян Темелкиев от Главна дирекция за борба с организираната престъпност, бяха изнесени данни за проведена на 5 март тази година операция по неутрализиране на организирана престъпна група, действаща на територията на област Враца.

ОПГ се е занимавала с различни видове измами – настаняване на възрастни хора в старчески домове, уреждане на дипломи от университети, фалшифициране на документи и други. На четиримата участници в престъпната група е наложена мярка за неотклонение - "задържане под стража".

В групата е участвала действащ адвокат от Враца, нейната дъщеря, която се е представяла за адвокат, и двама мъже, които са осъждани за различни видове измами. "Единият участник от групата се преобразявал в различни роли - на студент, директор на старчески дом, преподавател в университет, асистент, прокурор. Участниците в групата казвали на пострадалите лица, че могат да уредят всякакви услуги и съответно искали пари за тези слуги, които никога не извършвали“, заяви прокурор Милева.

При претърсванията в апартаментите на участниците в групата са открити множество печати на всякакви институции, нотариуси и университети, празни бланки за дипломи, множество оръжия и боеприпаси, наркотично вещества готови за разпространение самоделно взривно устройство, съдържащо 400 грама тротил с прикачена към него батерия, магнит и механизъм за активация чрез дистанционно управление.

Открита е и цифрова фреза,  предназначена за производство на монети от един български лев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във