Параграф22 Daily

§22 Новини

Разкриха притежател на три вида наркотици с цел разпространение

Жител на Кърджали е установен и задържан в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на наркоразпространението, след като при извършено претърсване и обиск в областния град са намерени три вида наркотици. При направени наркополеви тестове вещество с тегло 11,7 грама е реагирало на кокаин, прахообразна субстанция с тегло 1 грам на амфетамин и 1,15 грама на метамфетамин.

В хода на операцията, проведена на 26 юни, е установено, че мъжът е разпространил 0,55 грама кокаин. Притежателят и разпространител на дрогата е бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали, а след това приведен в сектор „Арести“ за срок до 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура-Кърджали.

Задържаният е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за престъпление по  чл.354а, ал.1,предл. ІV и V от НК за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Извършени са претърсване и изземване, обиск и изземване, проведени са разпити на свидетели, предстои назначаването на съдебна физико-химична експертиза, която да установи вида на приобщените  веществени доказателства.

По искане на Окръжна прокуратура – Кърджали съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във