Параграф22 Daily

§22 Новини

Разложкият районен съд отложи делото срещу маниака-преследвач на певицата Емануела

За пореден път Районен съд – Разлог  отложи  за разпит на свидетели делото срещу Александър Воуг, обвинен  по чл.144, ал.1 от НК  за системно следене на певицата Емануела. Обвиняемият днес не се е яви в съдебната зала, a Районният съд му  назначи служебен защитник.

Следващото заседание по делото е насрочено за 8 април 2021 г. като за заседанието е призована за разпит и пострадалата Емануела.

Преди около пет години софиянецът Алекс започнал са преследва певицата из цяла България и дори зад граница, пръскайки средства за самолетни билети и хотели.Той не оставял Емануела на мира и не спирал да ѝ пише в социалните мрежи, както и на телефона ѝ, досаждайки с дълги тиради, любовни излияния и заплахи. По-късно виртуалното издевателство прераства в шпиониране, преследване по заведения, паркинги, хотели, гонки с коли и т.н. Заради фиксацията на въпросното лице Емануела смени и жилището си, защото той започнал да я причаква дори пред дома й.

Търпението на Емануела свършило след клубно участие в Банско, където Алекс отново настойчиво, отправяйки заплахи, поискал да се срещнат насаме. Наложило се гардовете на заведението, както и тези на певицата да се намесят и да я спасят от преследвача. Последвала жалба в полицията, а по-късно Районна прокуратура - Разлог повдигна обвинение срещу 48-годишния истеричен натрапник от София, който преди да полудее по Емануела е бил лют фен на Мадона от чиито концерти многократно е изхвърлян. 

За преследването и тормоза срещу обвиняемия има подадени многобройни жалби от певицата. През месец юли миналата година по закона за МВР мъжът е предупреден писмено с протокол да прекрати преследването срещу Емануела и да не я доближава по-близо от 100 метра, но той продължава.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във