Параграф22 Daily

§22 Новини

Разорени китайски инвеститори хванали шефа на Фанянската борса за метали и го предали на полицията

Разярени и почти напълно разорени инвеститори от Фанянската борса за метали (Fanya Metals Exchange) открили, след дълго търсене из цялата страна, основателя на тържището за метали Шан Цзю лян и на часа го предали на полицията, след като търговете на борсата били спрени още през юли - а парите изчезнали, съобщава водещият в света британски бизнес вестник The Financial Times.

Месеци наред инвеститорите непрекъснато искали от Цзю лян да извърши дължимите им плащания, но не получавали от него никакви отговори. В резултат на това инвеститорите се хвърлили да търсят основателя на тържище за метали и накрая го открили чак в икономическата столица на Китай - Шанхай, където той се радвал на лукса на петзвезден хотел.

Разярените и разорени инвеститори хванали Цзю лян, когато той излизал безгрижно от хотела си, начаса го напъхали без излишни приказки в багажника на своята лека кола и го откарали до най-близкия полицейски участък. Стражите на реда обещала веднага да да проведат нужното разследване за присвоени пари, но в края на краищата Цзю лян бил освободен да си ходи накъдето му видят очите без да му се повдигне някакво обвинение.

Първите симптоми за проблеми с ликвидността на борсата за метали във Фанян започнали да се появяват още тази пролет, което било още едно доказателство за рязкото забавяне на китайската икономика.

Facebook logo
Бъдете с нас и във