Параграф22 Daily

§22 Новини

Разпитаха Герман Костин за зверските убийства на Никита и майка му

Руснакът Герман Костин е бил разпитан вчера в столичната полиция за убийствата на 5-годишния Никита и майка му Анна Леонтиева. Трупът на русначето беше намерен в куфар край софийското село Пасарел на 20 март, а тялото на 35-годишната му майка бе открито разчленено край Приморско  на 2 март. Костин се е явил на разпит в СДВР, като веднага след това е бил освободен от полицаите, съобщи БНР.

Руснакът е пуснат без последващи мерки спрямо него, но му е издадена втора призовка за среща с криминалистите. Герман Костин е собственик и на жилището в Приморско, в което се предполага, че са живели убитите майка и син. За момента 50-годишният Костин е в качеството си на свидетел по случая, въпреки че първоначално в медиите бе съобщено, че той е заподозрян.

На няколко пъти Герман Костин обявяваше в свои интервюта пред руски и български медии, че ще дойде в България, за да се срещне с хората, разследващи случая. Той коментира, че последното му идване в България е на 10 февруари и няма как да е свързан с двойното убийство.

Костин разясни, че Анна Леонтиева е пристигнала с Никита в България, за да го лекува, а той й е помогнал да намери рускоговорящ лекар.

В началото на април пък стана ясно, че в МВР няма данни убитата Анна Леонтиева да е дължала пари. Не се потвърждава и версията, че тя и 5-годишният Никита са били жертва на отвличане.

Facebook logo
Бъдете с нас и във