Параграф22 Daily

§22 Новини

Разпитаха осем свидетели по делото срещу бившия кмет на Дупница Атанас Янев

Окръжен съд - Кюстендил разпита осем свидетели по делото срещу бившия кмет на община Дупница Атанас Янев. Сред тях бяха д-р Първан Дангов, бивш кмет на общината, Методи Стойнев, бивш общински съветник, собственици на фирми, доставяли хранителни продукти за детските градини и социалния патронаж, както и бивши общински служители.

По-голямата част от свидетелите не успяха да си спомнят факти и обстоятелства около сключването на анекс към договор между община Дупница и местна фирма, с който според обвинението е ощетен общинският бюджет. По тази причина съдът прочете показанията на свидетелите, давани по досъдебното производство или при разпита им пред предишния съдебен състав. По искане на защитата за следващото заседание ще бъдат призовани още четирима свидетели. Показания ще дава и финансов ревизор, извършил одит на общината.

Извън съдебната зала Методи Стойнев, който е един от подалите сигнал в прокуратурата срещу бившия кмет на община Дупница посочи, че има престъпление и това е ясно. „Законът много ясно казва, че когато има една обществена поръчка и тя се печели на определена цена, след това няма право да се завишават цените. Ще видим защо делото се връща отново и с каква цел се прави това”, каза Методи Стойнев. От своя страна адвокат Капка Гергинова, защитник на подсъдимия Атанас Янев заяви, че при новото разглеждане на делото трябва да се съберат всички доказателства. „Очаквам една много внимателна и задълбочена работа по експертизите, защото те са много важни за правилното решение на делото”, каза адвокат Гергинова.

Следващото заседание по делото ще се проведе в първия месец от 2015 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във