Параграф22 Daily

§22 Новини

Разпитват 200 човека за снимките от спалнята на Бойко Борисов

Софийската градска прокуратура ще разпита близо 200 човека в следващите месеци в търсене на истината кой стои зад тайните записи от спалнята на премиера Бойко Борисов в резиденция „Бояна“, стана ясно тези дни.

От държавното обвинение вече са образували дело за изтеклите в медиите от анонимен подател снимки, видеоматериали и аудиозаписи и вече проверяват дали пачките с евробанкноти и инвестиционно злато на нощното шкафче са истински. Експертиза обаче трудно може да се направи, тъй като нито едно вещо лице не може да се ангажира с мнение дали банкнотите и златото са истински само от снимки и видеоклип.

Според близки до разследването, наблюдавано от прокурор Боряна Бецова, вече е съставен пълен списък на хората с достъп до резиденция „Бояна“ за периода от 2017 – 2019 г. Става въпрос за около 200 човека, сред които преобладават служители на НСО и хора от поддържащия персонал. Има обаче и много знакови политици, гостували на Борисов в този период. Сред разпитваните ще бъде и Цветан Цветанов, който миналото лято бе изгонен от ГЕРБ, както и други бивши и настоящи министри.

Премиерът Бойко Борисов също ще се сдобие с призовка, но това ще се случи едва след като всички останали бъдат разпитани. Засега от прокуратурата отказват да съобщят дали са разкрили чий е мистериозния женски силует, който се вижда за част от секундата във видеоклип, показващ нощното шкафче на Бойко Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във