Параграф22 Daily

§22 Новини

Разпитват поемни лица по Килърите

Делото bdquo;Килърите продължи и днес в Шуменския окръжен съдnbsp; с разпити на поемни лица. По традиция почти всички упълномощени защитници на подсъдимите - с изключение на един не явиха в залата. Съдът отново бе принуден да назначи резервни адвокати на подсъдимите - Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов, Райчо Стойнев, Георги Вълев и Петър Атмаджов. Те са обвинени в три поръчкови убийства, побоища и палежи, извършени в София, Велико Търново и Шумен през 2008-2009 година.


През миналата седмица бяха разпитани двама свидетели, приета беше съдебно-техническа експертиза за движението на ползвани от подсъдими мобилни телефони и бяха направени редица доказателствени искания.Призованите за миналата седмица Анна Бенева и Олга Бенева се появиха на днешното заседание. Те са били поемни лица при обиска на автомобил bdquo;Мерцедес на подсъдимия Васил Костов, извършен на 4 юли 2009 година във Варна.


Свидетелките разказаха как е преминал обискът, отговориха на въпроси на защитата и обвинението и се запознаха с оригинала на протокола, подписан от тях. На съда бяха представени веществени доказателства по делото.


Заседанието по делото bdquo;Килърите продължава и утре, след което ще бъде дадена почивка до 24 септември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във