Параграф22 Daily

§22 Новини

Разраства се пожарът в Свиленградско

Огънят бушува от вчера следобед край свиленградските села Равна гора, Студена, Сладун, Мустрак и Михалич, до границата с Турция. Това са над 20 хиляди декара иглолистна и широколистна гора, лозя и сухи треви.


На място цяла нощ са работили 7 противопожарни автомобила. Пламъците са тръгнали от бадемовата гора на село Студена и се предполага, че са причинени от човек.


Предотвратена е опасността за населените места и не се налага евакуация, предаде пък БНР. Снощи в село Равна гора огънят бил близо до първите къщи, но бил спрян.


В момента 15 противопожарни екипа потушават огъня. Пожарът е ограничен от две страни, от другите две страни продължава да се работи. Започнало е прокарването на просеки с верижни машини в труднодостъпната местност. В гасенето ще се включат и 35 военнослужещи, както и гранични полицаи, служители на горското стопанство и доброволци. На помощ ще пристигнат и местни фермери със земеделска техника.


Заради пресечения терен, в гасенето вчера се включил и военен хеликоптер, който е работил в продължение на 4 часа над пожара, като спирал разпространението му към населените места.

Facebook logo
Бъдете с нас и във