Параграф22 Weekly

§22 Новини

Разширяват зелената зона по искане на столичани

Софиянци искат разширяване на зелената зона за паркиране в града. Предложения пристигат масово в Центъра за градска мобилност. Живеещите в граничните райони на зоната настояват в най-близките й улици също да бъде въведен режим за платено паркиране. Предлага се зелената зона около ул. "Граф Игнатиев" да се разшири в посока "Лозенец".


"Улиците около УАСГ, националния стадион и бул. "Драган Цанков" са превърнати буквално в паркинги и положението за хората там е нетърпимо", каза зам.-председателят на общинската транспортна комисия проф. Вили Лилков. Същото е положението и около пазарите "Димитър Петков" и Женския, които са също в зелената зона. Затова столичани настояват контролирано паркиране да има и в районите около големите тържища и моловете в града.


Общинската транспортна комисия е поискала от районните кметове да съберат за два месеца всички предложения на гражданите за промени в зелената зона. До 30 май тази година Центърът за градска мобилност трябва да обобщи и отсее най-рационалните от идеите и да ги внесе за разглеждане от съветниците в транспортната комисия.


"Надяваме се, че до лятната ваканция градският парламент ще гласува промените в Наредбата за паркиране, касаещи новите граници на зелената зона", каза още Вили Лилков.


Засега местата за платено паркиране в София са близо 11 000.

Facebook logo
Бъдете с нас и във