Параграф22 Daily

§22 Новини

Разследва се измама с обещания за работа в „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД

Под ръководството на Районна прокуратура – Козлодуй се води разследване за извършена измама - престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК. Към настоящия момент е установено, че в продължение на няколко месеца - в периода от м. август до м. ноември 2019 г., чрез въвеждане в заблуждение на Б.Д., с цел имотна облага, била нанесена вреда в размер на 9000 лева. След събрани доказателства за извършената измама, в качеството на обвиняема е била привлечена П.Д.

Жената обещала съдействие пред заместник - изпълнителния директор на „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД относно започване на работа в дружеството, на длъжност „Ръководител договори в складово стопанство“. Заявила и размера на стартовата заплата – 3500 лева. За „услугата“ П.Д. получила парична сума в размер на 9000 лева.

В хода на разследване на престъплението, П.Д. е била задържана. По искане на Районна прокуратура – Козлодуй й е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

За деянието по чл. 209, ал. 1 от НК – набавяне на имотна облага чрез възбуждане или поддържане на заблуждение, с причиняване на имотна вреда, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до шест години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във