Параграф22 Daily

§22 Новини

Разследван за престъпления с банкови карти съгласен да се предаде на френските власти

Окръжен съд-Бургас даде тридневен срок на Мехмед Абил, в който може да оттегли доброволно даденото днес съгласие да бъде предаден на френските съдебни власти в изпълнение на издадена срещу него Европейска заповед за арест, съобщиха от пресцентъра на регионалната магистратура. Той е търсен за осъществяване на наказателно преследване по обвинение в скиминг и измама в големи размери, които били извършени при участие в организирана престъпна група, която в периода от май 2012 г. - декември 2013 г., в различни градове на Петата република, е поставяла на банкомати скимиращи устройства за четене на данни от платежни инструменти – банкови карти.

Пред Окръжен съд-Бургас Абил заяви, че доброволно дава съгласие за предаването му и е наясно с последиците на тази процедура. Представителят на Окръжна прокуратура-Бургас представи пред съда писмо на заместник-прокурор на Първоинстанционния съд в град Мо, при Апелативен съд-Париж, с което се предоставят гаранциите, че при евентуално налагане на ефективно наказание, българският гражданин ще бъде върнат да го търпи у нас.

Съдът насрочи за 4 ноември съдебно заседание, в което ще се произнесе по искането на френската прокуратура да им бъде предаден Абил за осъществяване на наказателно преследване.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във