Параграф22 Daily

§22 Новини

Разследване срещу чужденци за опит за незаконно пренасяне през границата на търговски стоки в големи количества

Окръжна прокуратура – София води разследване по досъдебно производство, образувано за извършено престъпление по чл. 242, ал. 1, б. „д“, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

На 11.05.2020 г., на Митнически пункт Калотина, бил направен опит за пренасяне през границата на страната на стоки за търговски цели, без знанието и разрешението на митниците. Предметът на престъплението е в големи количества и бил укрит в товарна композиция – влекач и ремарке. Контрабандата е била установена при извършена проверка на трасе „Изходящи товарни МПС“.

Стоката била разпределена в кашони. В 12 от тях имало тениски, дамски кожени чанти, спортни обувки, кожени предпазни маски, дамско бельо, детски спортни екипи, дънкови панталони. Подобна  стока е била открита в други 142 кашона. Още 332 кашона били пълни с предпазни маски за лице и с множество пакети с бебешки пелени за еднократна употреба. Всички стоки били с различни търговски марки.

В качеството на обвиняеми са били привлечени лица с двойно гражданство - В.Б. (Босна и Херцеговина, Хърватия) и И.Т., (Турция, Сърбия). След първоначалното им задържане за срок до 72 часа, Софийска окръжна прокуратура е внесла в съда искания за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите В.Б. и И.Т., които са били уважени от съда.

Разследването продължава.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във