Параграф22 Daily

§22 Новини

Разследване за измама в банков клон в Пирдоп

Под ръководството на Районна прокуратура - Пирдоп се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по НК. То е било образувано след постъпил сигнал за опит за измама от две лица, извършен в банков клон в Пирдоп. В хода на разследването в качеството на обвиняеми са били привлечени Г.Н. (на 30 години) и Н.А. (на 32 години), действали след предварителен сговор.

В периода от 21 до 26 януари 2021 г., в банков салон на площад „Тодор Влайков“, Г.Н. направила опит да въведе в заблуждение служители на банката. Тя представила придружаващия я Н.А. като мъжът, с когото живее на семейни начала във фактическо съжителство, като за целта подала лична карта. В действителност обаче документът за самоличност бил издаден на друго лице, а именно на Ц.Ш. Действайки по този начин, жената искала да изтегли потребителски кредит в размер на 55 000 лева, като набави имотна облага за себе си и причини вреда на друго лице, с когото не се познавали.

Съучастникът й Н.А., представяйки се за Ц.Ш., положил подписи на предоставените му документи за кредита. За това Г.Н. му обещала 5 000 лева, след като исканата от тях обща сума ще бъде отпусната от банката.

Разследването продължава. Обвиняемите Г.Н. и Н.А. са с наложени мерки за неотклонение „подписка“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във