Параграф22 Daily

§22 Новини

Разследват кражба от офис на куриерска фирма в Божурище

Под ръководството на Районна прокуратура – Сливница продължават действията по разследване на извършено престъпление в гр. Божурище.

На 25 и 26 февруари 2020 г., в резултат на проведени професионални действия на служители от Главна дирекция „Национална полиция“ и Областна дирекция на МВР София и под надзора на Районна прокуратура - Сливница, са били задържани Г.М., А.Ц., Г.Г. и А.А. Всички те са били привлечени в качеството на обвиняем за това, че за времето от 19 ч. на 25.02.2020 г. до 1.30 ч. на 26.02.2020 г., от офис на куриерска и спедиторска фирма в гр. Божурище, отнели чужди движими вещи. Предметът на престъплението е 200 български лева, касови апарати и 65 пратки на различни клиенти. За извършване на кражбата били разрушени прегради, здраво направени за защита на имот и използвано моторно превозно средство.

На А.Ц. и Г.М. са били предявени и обвинения за оказване на съпротива на полицейски служители при изпълнение на служебните им задължения – престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК.

Районна прокуратура – Сливница е внесла в съда искания за определяне на мерки за неотклонение спрямо четиримата обвиняеми. За Г.М., А.Ц. и А.А. те са задържане под стража, а за Г.Г. - домашен арест.

Facebook logo
Бъдете с нас и във