Параграф22 Daily

§22 Новини

Разследват нарколаборатория в с. Киселево. Има задържан

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Монтана се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал.1 и чл. 354в, ал.1 от НК – държане на наркотични вещества с цел разпространение и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на законовите разпоредби.

Работата по случая е започнала след постъпила информация за държане на наркотици с цел разпространение в с. Киселево, област Монтана. Незабавно на място е бил извършен оглед. В три помещения от къща е била открита модерно оборудвана нарколаборатория. Разследващите са установили остъклена оранжерия, монтирани устройства за отопление, поддържане на влажност и температура, осветителни лампи. Саксиите със засадените растения са били с гранули, предназначени за дренаж. Иззетата зелена тревна маса е с тегло около 52 кг. Намерени са били и над 2 кг суха тревна маса. Уточнява се видът на наркотика.

Установен е наемателят на въпросния имот  – 42-годишният Д.К. В иззетия от него телефон е открита кореспонденция, съдържаща данни за пласиране на дрога, в това число снимков материал на мостри. Намерена е тетрадка със записи за отглеждане на коноп – дати на засяване, наторяване.

Д.К. е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Предстои Окръжна прокуратура-Монтана да го привлече в качеството на обвиняем. Понастоящем се проверява информацията относно изтърпяното от него наказание „лишаване от свобода“ в Португалия за същата престъпна дейност.

Образувано е досъдебно производство и за незаконно присъединяване към електропреносна мрежа – престъпление по чл. 234в от НК, което е под надзора на Териториално отделение-Лом при Районна прокуратура-Монтана.

Facebook logo
Бъдете с нас и във