Параграф22 Daily

§22 Новини

Разследват отглеждането на 199 растения марихуана

Образувано е досъдебно производство в условията на неотложност чрез извършване на оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване за това, че в землището на с. Хрищени, общ. Стара Загора, са отглеждани 199 броя растения марихуана в нарушение на установените правила, както и за това, че без надлежно разрешително е държано високорисково наркотично вещество – марихуана с тегло от 4.52 грама. Престъпленията са квалифицирани по НК.

На 5 август 2021 г., в  неотложен случай за времето от 13:00 до 14:15 часа, е било извършено претърсване и изземване в помещение, намиращо се на територията на бившето предприятие „Агрохим“ в землището на с. Хрищени, общ. Стара Загора, наето и ползвано от К. Г., на 39 г. Помещението е било оборудвано с вентилационна, поливна и отоплителна система.

Под ръководството на наблюдаващия прокурор е извършено привличане в качеството на обвиняемо лице на К.Г. за престъпления по НК. С постановление на прокурор той е задържан за срок от 72 часа.

Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе искане до съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо обвиняемия К.Г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във