Параграф22 Daily

§22 Новини

Разследват отново кмета на Мадара за конфликт на интереси

Кметът на шуменското село Мадара Неделчо Неделчев е вписан като управител на търговско дружество и член на управителния съвет на кооперация. Това е показала проверка на Общинската избирателна комисия в Шумен в страницата на Търговския регистър и регистъра на Юридическите лица с нестопанска цел.

Членовете на комисията са заседавали след подаден сигнал от Димитричка Недева в качеството й на председател на Общинската комисия по Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество.

В сигнала се иска ОИК Шумен да направи нужното, за да изясни има ли конфликт на интереси при изпълнението на задълженията на кмета на Мадара. Според Закона за местното самоуправление, избраните за кметове имат един месец, за да прекратят участието си във фирми и дружества. „Направил съм необходимото, за да прекратя участието си в търговското дружество и кооперацията“ – каза за Радио Шумен Неделчо Неделчев.

По думите му, още на 8 януари Общинската комисия по Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество е заседавала и е излязла с решение, че конфликт на интереси няма.

Facebook logo
Бъдете с нас и във