Параграф22 Daily

§22 Новини

Разследват пожара в дома за възрастни в с. Рояк, взел 9 жертви

Продължава разследването на големия пожар в дома за възрастни хора във варненското село Рояк. При инцидента загинаха 9 души. По първоначални данни огънят е започнал от покривната конструкция на сградата и е засегнал третия етаж. Предполагаемата причина за случилото се е късо съединение в помещението, в което се намират бойлерите.

Окръжна прокуратура - Варна ръководи досъдебно производство по чл. 330, ал. 3 от НК по повод пожар, възникнал в дом за възрастни хора в с. Рояк. При него са загинали девет души. Останалите обитатели на дома са били своевременно евакуирани.

Сигналът за инцидента е постъпил на 22 ноември 2021 г около 18,00 часа. Според първоначалната информация огънят е тръгнал от подпокривното пространство на сградата.

Веднага след потушаването на пламъците и обезопасяването на сградата, още снощи е извършен първоначален оглед на местопроизшествието.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Варна, с активното участие на служителите от ОД на МВР в града, работата по разследването на причините и обстоятелствата за възникване на тежкия инцидент и на причините, довели до смъртта на възрастните хора, продължава. Текат огледи, разпити на свидетели, назначени са пожаро-техническа, електро-техническа и съдебно-медицинска  експертизи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във