Параграф22 Daily

§22 Новини

Разследват причините за пожара в завод „Неохим“ - Димитровград

Под надзора на Териториално отделение-Димитровград към Районна прокуратура-Хасково се извършва разследване на причините за пожар на територията на завод „Неохим“-Димитровград, възникнал днес, 15.06.2021 г. Около 09.30 часа в РУ-Димитровград е получен сигнал на телефон 112 за пожар в административна сграда, собственост на „Неохим“ЕАД в гр. Димитровград, която е разположена до централния вход, извън производствените сгради на завода. На място са изпратени служители на  РС“ПАБ“  като след овладяването на пожара е извършен оглед на местопроизшествие от дежурна оперативна група от РУ-Димитровград.

По първоначални данни пожарът е възникнал във въздухопровод, ползван от столова, разположена на първия етаж на сградата. Увредени са около 1000 кв.м. покривна конструкция, няма пострадали хора.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.331, ал.1 от НК. Материалните щети, причинени от пожара, са в процес на изясняване, като предстои назначаването на експертиза за установяване на точната причина за възникването му.

Facebook logo
Бъдете с нас и във