Параграф22 Daily

§22 Новини

Разследват скандален съдия изпълнител

Срещу частния съдебен изпълнител Атанас Атанасов са заведени три досъдебни производства по обвинения за длъжностни престъпления.


Жалбите са подадени от осем дружества и няколко пловдивски бизнесмени, сред жалбоподателите има и банкова институция.


Досъдебните производства са във фаза активно разследване, правят се и експертизи. Назначени са и проверки по три преписки с жалби на граждани, съобщиха от Окръжна прокуратура..


Атанасов е давал показания и е разпитван многократно. Всеки път досега се е отзовавал, давал е обяснения. Твърди, че е действал в рамките на закона. Бизнесмените обаче са се оплакали в прокуратурата от това, че Атанасов им е задържал пари и е накърнил правата им при сделки с имоти, обясниха от прокуратурата. В момента срещу съдебния изпълнител няма повдигнато обвинение.


Мобилните телефони на Атанас Атанасов от известно време са изключени, а той вече не е ЧСИ, след като ВАС го лиши от права за срок от три години. В петък бе унищожен и печатът му. Архивът с близо 3600 съдебни дела бе предаден от специална комисия на частния съдебен изпълнител Никола Видев.


Пред Марица той не скри, че някои продажби ще се повторят, защото процедурата по тях не е приключила. С приоритет ще бъдат делата, по които има постъпили жалби.


Законът допуска кредитори да поискат делата им да бъдат разгледани от други колеги на Никола Видев, но това става по специален ред, обясниха от Камарата на ЧСИ.


В гилдията се говори, че Атанас Атанасов в момента е в Италия. Колегите му изразяват предположения, че тепърва ще има разни изненади, свързани с делата на скандалния юрист.


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във