Параграф22 Daily

§22 Новини

Разследват смъртта на двама горски при пожар в община Сандански

Териториално отделение-Сандански при Районна прокуратура-Благоевград води разследване за причиняване на смърт вследствие на предизвикан пожар в горския фонд.

В хода на предприетите действия по образуваното досъдебно производство е установено, че на 3 август 2021 г., в района на планинските села Голешово и Петрово, възникнал пожар. Огънят бил овладян, след което на място били изпратени служители на Югозападно държавно предприятие - Благоевград с цел наблюдение. Впоследствие пожарът се разраснал.

Следобед на 4 август 2021 г., на горска пътека в местността „Св. Илия“ в района на с. Голешово, били открити телата на А.Г. (на 33 години) и В.Д. (на 46 години) - служители в горското стопанство. Незабавно бил подаден сигнал. Пристигналите екипи на полицията и спешна помощ, констатирали смъртта на двамата мъже. Третият пострадал – 47-годишният С.К., в тежко състояние бил транспортиран за оказване на лекарска помощ. Понастоящем мъжът е приет за лечение в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“.

Мястото на трагичния инцидент е локализирано и запазено. Направен е оглед. Разпитват се свидетели. Предстои да бъдат назначени експертизи. Районът и досега продължава да бъде опасен, поради което е невъзможно извършване на допълнителни огледи.

Формирани са екипи от разследващи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във