Параграф22 Daily

§22 Новини

Разследват телефонна измама на възрастна жена

Под надзора на Районна прокуратура - Хасково - Териториално отделение - Димитровград, се извършват действия по разследването по досъдебно производство за престъпление по Наказателния кодекс. На 12 май 2022 г., в Димитровград, с цел да бъде набавена имотна облага е възбудено и поддържано заблуждение у 87-годишна жена и с това й е причинена имотна вреда в размер на около 23 000 лева.

На 12 май 2022 г., около 9,30 часа, на телефон на 87-годишна жена позвънил неустановен към момента мъж, който се представил за служител на полицията и поискал съдействие за предоставяне на парична сума с цел залавянето на телефонни измамници. След около 40 минути пенсионерката предала пред дома си на непознато лице сумата от около 23 000 лева.

В резултат на незабавно проведени оперативно-издирвателни мероприятия от полицейските служители е установен мъжът, получил парите от възрастната жена - О. Д., на 53 г. Той е бил задържан от органите на МВР за срок от 24 часа. В хода на образуваното досъдебно производство жената на О.Д. предала част от парите -  сумата  от 5000 лева.

Към момента се извършват активни процесуално-следствени действия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във