Параграф22 Daily

§22 Новини

Разследват трима за държане на марихуана в големи размери във Видинско

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Видин се води разследване за държане на 312 стръка високорисково наркотично вещество коноп. Растенията са били установени от органите на РУ на МВР гр. Кула в изоставен имот в село от Видинска област. На място са били задържани три лица - Б. Б. (на 57 години), П. Ц. (на 53 години) и С.И. (на 57 години). Общата стойност на дрогата възлиза на 136 000 лева.

Предстои същите да бъдат привлечени в качеството на обвиняеми за извършено от тях престъпно деяние - държане на наркотични вещества с цел разпространение в особено големи размери. За него се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от пет до петнадесет години и глоба от двадесет хиляди лева до сто хиляди лева.

Конопът (марихуаната) е наркотично вещество и е под контрол, съгласно Единната конвенция на ООН за упойващите средства от 1961 г. и Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите. Това растение е с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотреба с него и е забранен за приложение в медицината.

Facebook logo
Бъдете с нас и във