Параграф22 Daily

§22 Новини

Разследват водещи португалски футболни клубове за данъчни измами

Полицията разследва няколко от водещите клубове в Португалия за данъчни измами, обявиха от офиса на прокуратурата. Порто, Бенфика и Спортинг Лисабон са сред отборите, разследвани от полицията, заедно с офисите на един от топ агентите в световния футбол – Жорже Мендеш, съобщават медиите.

Около 100 данъчни инспектори, подкрепени от 180 полицаи и дузина съдии проведоха 76 акции на „клубове, техните бизнес начинания и директори, както и адвокатски офиси и посреднически агенти, споделиха от офиса на прокуратурата в свое изявление. В него се добавя, че акциите, под кодовото име „операция засада“, били насочени към „професионални футболни отношения, които се случват от 2015-а насам и включват дейности, с които да се избегнат данъчните плащания“.

Според медийните информации разследващите се интересували от сделки, включващи трансферите на играчи, като прокурорите полагат усилия за укриване или промяна на съответните суми, които биха могли да доведат до обвинения, включително данъчни измами и пране на пари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във