Параграф22 Daily

§22 Новини

Разследват за изнасилване UK министър, Камерън нареди анкета за педофилски кръг

Лиън Бритън, известен сега като лорд Бритън, бе разпитан от полицията по обвинения, че е изнасилил 19-годишна жена. Детективи разследват инцидент, станал през 1967 г., като се твърди, че Бритън е изнасилил жената в неговия апартамент в Лондон след предварително уредена среща с нея. Бившият депутат от Консервативната партия, който сега е на 74 години, отрече категорично обвиненията, а от „Даунинг стриийт“ отказаха коментар.
Лорд Бритън бе министър на вътрешните работи в кабинета на Маргарет Тачър в периода 1983-85 година. По време на инцидента лорд Бритън не е бил депутат, тъй като е загубил изборите в неговата лондонска община през 1966 година. През 90-те години Лиън Бритън е търговски комисар на Европейския съюз.
През седмицата лорд Бритън трябваше да дава обяснения и за изчезнало досие от 40 страници, занимаващо се с твърденията за наличие на педофилски кръг в Уестминстър.
Премиерът Дейвид Камерън нареди разследването и повече от 130 депутати са разпитвани във връзка с тези твърдения. Лорд Бритън потвърди, че е получил папката с документи с обвинения за педофилски кръг в парламента от депутата Джефри Дикенс през 1983 г. и я е предал на неговия екип за разследване.
От Министерството на вътрешните работи признаха, че досието или е загубено или е унищожено.

Facebook logo
Бъдете с нас и във