Параграф22 Daily

§22 Новини

РДГ - София установи незаконна сеч на 700 дървета общинска собственост

Незаконна сеч на 689 броя черен бор и девет броя бук, е установил екип на Регионалната дирекция по горите в София. Общият размер на нарушението е 353 пл.куб.м.

Проверката е извършена в общински и части гори, в землището на с. Дружево, община Своге и инспекторите са констатирали, че дърветата са без позволителни за сеч и контролна горска марка. За нарушението е съставен констативен протокол, уведомена е прокуратурата, а работата по случая продължава.

От 21 до 27 юни служителите в регионалните дирекции по горите в цялата страна са извършили общо 4485 проверки, уточняват от ведомството. Инспектирани са 351 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина; 743 сечища, от които почти половината в насаждения с извеждани възобновителни сечи или с възраст над 80 години; 1866 превозни средства, транспортиращи дървесина, 306 риболовци, 1172 физически лица.

Съставени са 68 констативни протокола и 108 акта за установени нарушения, от които 103 по Закона за горите, четири по Закона за лечебните растения и един по Закона за рибарството и аквакултурите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във