Параграф22 Weekly

§22 Новини

Reader's Digest UK продаден за 1 паунд

Едно от най-популярните доскоро английски списания - Reader's Digest UK, е било продадено за символичната сума от 1 паунд, съобщи либералният британски вестник The Guardian. Според източници на изданието, новият собственик на списанието е рисковият капиталист Майк Лакуел, създател на телевизионното шоу Bob the Builder.


The Guardian напомня, през далечната вече 2010 г. списанието Reader's Digest UK е било купено от компанията Better Capital, управлявана от бизнесмена Джон Мултън за кръглата сума от 14 млн. паунда. Освен това Мултон е инвестирал допълнително в кретащото списание над 23 млн. паунда в опит да го осъвремени и да го направи атрактивно, читаемо и търсено. Но рисковата инвестиция завършва с пълен крах и през 2013 г. Reader's Digest UK подава втора поред заявка в съда за обявяване в банкрут. Освен това в редакцията са били извършени масови уволнения, въпреки че издаването на все по-непопулярното списание не е спирало.


До 2008 г. списание Reader's Digest е било най-продавано в САЩ, като еднократният му тираж зад океана през 1960-е г. на ХХ век е достигал 23 млн. броя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във