Параграф22 Daily

§22 Новини

Рецидивист разбива къщи във вилната зона край Плевен

Жители на вилните зони край Плевен пропищяха от битови кражби. За последните няколко месеца няма къща, която да не разбивана, предава NOVA. Местните са се организирали дори да патрулират, за да установят извършителя, а следите има водят до един, единствен рецидивист, познат и на полицията, и на прокуратурата. За жалост, кражбите му попадат в графа незначителни, въпреки че при набезите нанася щети за хиляди левове.

В силуета на крадеца с фенерче, който са запечатали охранителите камери вила край Плевен жителите на града  разпознават обичайния заподозрян - Ангел Тодоров от село Згалево. Вилните зони над Плевен са неговата запазена територия. Стотици са потърпевшите от взломните му кражби, зачестили през последните месеци. „При мен четири пъти разбива и пети път прави опит.  Втори и третият път има жалби. По третият случай го осъдих на 8 месеца и като излезе - пак ме разби”, каза Валери Данов, собственик на вила. „От порядъка на три-четири месеца, пак ме разби, изкъртена решетка, почупени стъкла, скуби кабели на СОТ, чупи датчици”, сподели Евлоги Иванов, собственик на друга вила.

Многократно залавян от полицията заподозреният Ангел е пускан след това от разследващите. Причината е, че кражбите са маловажни. Щетите, които нанася при взлом, обаче са големи. Дошло им до гуша, местните хора вече вземат закона в свои ръце. „Това вече 4-та година продължава. Принудени сме да се самоохраняваме. Обикаляме с комшията и виждаме това нещо- той е ловък. Щом прониква през покрив. Разпокрил го е, за да не вдигне шум”, казва Борислав Кожухаров. „Миналият понеделник минава на моите камери и вечерта разбива вилата над мен. След няколко ден аз спя на вилата си и той разбива пак тази вила. И сега в понеделник го сгащихме за трети път. За малко го отървахме”, каза Евлоги Иванов.

„Правихме хайки на три-четири пъти. Един път, за малко да го хванем  той се скри в храсталака и приключи мача”, допълни Николай Атанасов. Заподозреният е оприличаван на героя на Силвестър Сталоун - Рамбо.

От полицията, също признават, че злосторникът е трудно уловим, но гарантираха, че ще го хванат. И тук идва спомена за друг герой на Сталоун - полицай Кобра.

Facebook logo
Бъдете с нас и във