Параграф22 Daily

§22 Новини

Рецидивист влиза в затвора за 34-ти път

Този път постановената му ефективна присъдата е 4 години затвор. Димитър Кунев бе признат за виновен в това, че на 7 февруари 2014 г., около 13:40 ч., в Бургас, е отнел сумата от 227.00 лв. и дамска чанта с вещите в нея на обща стойност 290,90 лв.


Състав на Районен съд - Бургас разгледа наказателното дело срещу Кунев по института на съкратеното съдебно следствие, пише "Флагман", което наложи намаляване на първоначално определеното наказание с 1/3. Затова, след като наложи наказание от 6 г. лишаване от свобода на Кунев, съдебният състав го редуцира до 4 г. при първоначален строг режим на изтърпяване.


В мотивите към присъдата Районен съд - Бургас приема за установено, че на 7 февруари 2014 г., около 13:00 ч., пострадалата получила пенсията си от поща в Бургас и след това тръгнала към близката сладкарница, която искала да посети. Тя носела в лявата си ръка дамската си чанта. Подсъдимият Кунев проследил възрастната жена и в един момент се приближил до нея. Хванал с ръка чантата и я издърпал без усилие. След това побягнал.


По-късно той изхвърлил чантата в двора на жилищна кооперация, като задържал мобилен телефон със СИМ карта и парите. Подсъдимият провел и два телефонни разговора, след което изхвърлил СИМ картата. Той подарил телефона на друго лице, от което той е бил впоследствие иззет.


Пострадалата е получила чантата си ведно вещите в нея, без сумата от 227 лв. и СИМ картата на стойност 9,90 лв.


При определяне на наказанието на Кунев, Районен съд - Бургас обърна внимание, че той е осъждан досега 33 пъти, включително и за тежки умишлени престъпления и е изтърпявал ефективно наказание лишаване от свобода. Той не е възстановил и причинените на пострадалата материални щети, нито е направил опит за това. Съдът намира, че налаганите му досега наказания не са оказали възпиращо въздействие върху него и той трябва да бъде изолиран от обществото за по-продължителен период, за да му се отнеме възможността да върши повече престъпления.


Кунев е обжалвал присъдата пред Окръжен съд - Бургас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във