Параграф22 Weekly

§22 Новини

Регистрацията на кола - 55 лева, отсвириха бивша МВР фирма

Любимата на Цветан Цветанов фирма повече няма да ни дере за да дава дарения

Таксата за регистрация на автомобил ще бъде намалена от 75 лева на 55 лв от утре, защото от МВР обявиха, че занапред ще събират пари единствено по наредба №4.


Според този подзаконов нормативен  акт, занапред КАТ ще взима 9 лв за издаване на свидетелство за регистрация; 1 лв - за контролния талон; 2 лв. за правото да се ползва регистрационен номер; 6 лв за идентификация, техническа и екологична изправност и 35 лв. - за табелите с регистрационните номера.


Това стана възможно след като правителството прехвърли фирма "Безконтактни мултиплексорни вериги" ЕООД от МВР към Министерството на транспорта.


До четвъртък миналата седмица регистрацията и обслужването на колите в КАТ се извършваше от служители на "БМВ" ЕООД. Занапред това ще става само от служители на КАТ. За целта над 400 души са били назначени в цялата страна.


Миналият петък работата по пунктовете спря, за да бъде подменен софтуерът и да се обучават служителите, които ще правят регистрация. Днес или най-късно утре работата ще бъде подновена. Договорът на "БМВ" ЕООД с МВР изтече на 18 февруари.


Спешно ръководството на вътрешното ведомство подписа още един анекс с фирмата. Той е безсрочен, тъй като не се знае кога Върховният административен съд ще се произнесе по жалбата на бившата полицейска фирма срещу конкурса за изработване на табелите, спечелен от българо-немския консорциум. "БМВ" участва в конкурса, но на първо място бе класиран консорциум J. L. M. systems - Erich Utsch, който предложи цена за една автомобилна табела от 4,97 лв. без ДДС.


Полицейската фирма оферира 5,48 лв. без ДДС за един номер. "БМВ" обжалва в КЗК, но тъжбата не беше уважена и разгледана. Сега фирмата обжалва решението на КЗК във ВАС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във