Параграф22 Daily

§22 Новини

Рекордно количество хероин заловиха молдовските власти; камионът пътувал към България

Над 130 килограма хероин са заловени от молдовските власти на молдовско-румънската граница в камион, който според документите превозвал теракота от Украйна към България, предадоха Асошиейтед прес и Аджерпрес, цитирани от БТА. Сто тридесет и шест килограма хероин били разпределени в 253 пакета и укрити в хладилен камион, пътуващ през Молдова от Украйна към България.

Това е най-голямото количество хероин, залавяно от властите в Молдова. Стойността на наркотика на черния пазар е между 10 и 20 милиона евро, заяви днес ръководителят на митническата служба Юрие Чербан. Хероинът е бил открит в нощта на 8 срещу 9 август, съобщи Чербан. Дрогата е с произход от Турция и е била предназначена за пазара в Европа, където един грам хероин се продава за 150 евро.

Шофьорът на камиона е задържан за 72 часа. Днес прокуратурата ще поиска да му бъде наложен предварителен арест за 30 дни. Властите подозират, че става дума за международна мрежа, специализирана в наркотрафик, като са идентицифирани няколко нейни членове в различни страни в Европа и Азия.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във