Параграф22 Daily

§22 Новини

Ремонтират потрошената от незаконно строителство настилка по булевард "Витоша"

До края на деня ще бъде възстановена разбитата настилка на булевард "Витоша" заради новострояща се лятна градина към заведение. Това увери главният архитект на София Здравко Здравков в Сутрешния блок на БНТ и допълни, че през последните 3 години са премахнати четири съоръжения, които са били в нарушение на закона.

Очаква се да бъдат приети нови правила и ясни критерии за подобен тип строителство. С приемането на Визия за София предстои и изменение на общия устройствен план на столицата, който не е променян от 2009 година. "Вчера съм подписал заповед за незаконно разположената лятна градина на "Паренсов". Който работи и който строи незаконно, получава своите актове, уверявам ви, че никой не е получил някакъв компромис да седи незаконно на булварда. Дали е на булевард "Витоша" или в някоя от преките или на "Гурко" или където и да е в града. Незаконното строителство нямат никаква толерантност към него", заключи главният архитект на столицата.

По думите му правилата трябва да са еднакви за всички. Очаква се до лятото да се приемат методическите указания, за да може градът да се самоизчисти и да бъде подреден. Да бъдат ясни цветовите решения, начините на закрепване, да се знае как ще бъдат ограждани, височините на кашпите, начините на разполагане на тентите и т.н., заключи той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във