Параграф22 Daily

§22 Новини

„Република БГ” иска Консултативен съвет заради кризата с бежанците

ПП Република БГ настоява за незабавно свикване на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), както и за преформулиране на задачите и целите на Националната разузнавателна служба (НРС) и Служба Военна информация на Министерството на отбраната, с цел справяне с критичната ситуация с бежанците, съобщиха от пресцентъра на Република БГ .


Републиканците искат България веднага да отправи официална нота към съседна Турция за изпълнение на нейните задължения по охрана на съвместната ни граница и спиране на потока от нарушители от турска страна, тъй като легалният начин за преминаване е през граничен пункт е след съответния граничен контрол и от турска страна, установяващ наличието на документи за самоличност. България трябва ясно да заяви, че нашите власти ще връщат обратно в Турция всички лица, преминали нелегално на българска територия, пише в партийната позиция.


В документа се настоява още правителството да изрази ясна позиция пред ООН и ЕС относно невъзможността за продължаване приема на лица със статут на официално признати бежанци и да го прекрати незабавно предвид липсата на финансови и хуманитарни условия за приемане на повече хора. Всички останали лица, влезли нелегално на територията на България, да се считат за нарушители на българските закони и да бъдат третирани по съответния ред, включително и репатрирането им, се казва в позицията на Република БГ .


Републиканците са категорични, че българските държавни структури не са преценили правилно всички проблеми и сега страната ни е практическа неподготвена за бежанската вълна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във