Параграф22 Daily

§22 Новини

Ревизоро с декларация: Акт ще платя, рушвет няма да дам

Пътен полицай се опитал да си изпроси 20 лева от Емил Димитров- Ревизоро. Катаджията го спрял и без да е констатирал нарушение, му предложил или да си плати, или да му състави акт. Депутатът от Патриотичен фронт станал жертва на изнудване по време на предизборната кампания.„Казах, че пари няма да дам и, че няма да се призная за виновен за нещо, което не съм извършил. Имаше трима свидетели. Съставиха ми акт, на който аз написах отдолу „Акт ще платя, но рушвети няма да давам”, заяви в „Здравей, България" депутатът от Патриотичния фронт.

Той уточни, че е станал жертва на изнудването по време на изборите, но това не е частен случай и с уволнението само на един катаджия, сниман от бургаски студент, няма да се реши проблемът. Според него, не трябва да се търси вина в новия вътрешен министър за действията на 50 000 души персонал във времето. Не е логично обаче навсякъде да се поставят камери, каза Ревизоро.

Депутатът Росен Петров от партията на Бареков пък заяви, че в МВР трябва да се изчисти корупцията из корен и затова трябвало както в САЩ, всяка полицейска кола да е под постоянно видеонаблюдение. Според него, парите от подкупи изтичали по веригата нагоре. „Полицаите нямат големи заплати и няма какво да губят. Хората не изпитват уважение към тях. Ако обаче униформените служители усетят натиск, няма да взимат рушвети”, каза още Росен Петров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във