Параграф22 Daily

§22 Новини

Резнаха присъди на хора от Клуб 777

Апелативният съд в Бургас намали размера на присъдите на бившия шеф на сливенския клон на групировката bdquo;Клуб 777 Атанасnbsp; Мъндев и на приближените му Кольо Иванов, Валери Райков, Селим Кадиров и Петър Петров и Иван Илиев. Шестимата бяха осъдени от Сливенския окръжен съд по обвинение за организиране и участие в организирана престъпна група за склоняване към проституцияnbsp; и за трафик на жива плът в периода 2002-2006 година.


Общото наказание на Атанас Мъндев е намалено от дванадесет на седем години затвор, а наложената глоба от 20 000 лв. е сторнирана на 14 000 лв. Подсъдимият Кольо Иванов също е с изменена присъда.nbsp; Неговото наказание от единадесет години решетки е намалено на седем години тъмница,nbsp; а наложената глоба от 20 000 лв. е намалена на 12 000 лв.Валери Райков ще прекара в затвора седем вместо единадесет години, каквото бе решението на първа инстанция. Глобата му също е редуцирана и той ще следва да плати 12 000 лв. вместо 20 000 лв., както бе решил сливенския окръжен съд.Общото наказание на подсъдимия Селим Мусов Кадиров също е изменено от апелативните магистрати като от единадесет години лишаване от свобода наказанието му също е намалено - на шест години решетки, а наложената глоба от 20 000 лв. е съкратена наполовина.


Бургаският апелативен съд е намалил наложената на първа инстанция присъда и на Петър Петров, като предишнотоnbsp; наказание от шест години лишаване от свобода е намалено с една година, а глобата от 10 000 лв. е свалена на 8 000 лв. Подсъдимия Иван Илиев би трябвало да лежи шест вместо десет години и да плати 10 000 вместо 20 000 лв. като наказание за престъпната си дейност. Решението на апелативните магистрати обаче подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във