Параграф22 Daily

§22 Новини

Резултати от продължаващата специализирана операция в столицата

Продължават специализираните полицейски проверки на територията на столицата. Действията са част от цялостния план за противодействие на престъпленията в София и следване на принципа за нулева толерантност към противообществените прояви и арогантното поведение на пътя. Акцент са  неправилно паркирани МПС, предимно в централна градска част, пред увеселителни и питейни заведения, и контрол по безопасността на движението по пътищата. Стартиралата преди няколко дни акция продължава.

Към този момент  на територията на столицата са проверени 146 моторни превозни средства и 186 души, извършени са 56 проверки за употреба на алкохол.  Съставени за 13 акта - за техническа неизправност, за нередовни документи, за неправоспособност, неплатени глоби, липса на застраховка „Гражданска отговорност“ и др. нарушения по ЗДвП. Издадени са 13 фиша  - за неизползване на предпазни колани, неизправни светлини, неправилно паркиране и др.

По време на операцията са отнети 2 свидетелства за управление на МПС и са спрени от движение 3 моторни превозни средства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във