Параграф22 Daily

§22 Новини

Резултати от проверките на джигите по пътищата

Близо 4290 нарушения на разрешената скорост за движение са установени в цялата страна при извършени проверки на водачите на моторни превозни средства за времето от 14 до 20 април, съобщават от ГД "Национална полиция" . Засиленият контрол за спазване на скоростните режими беше в рамките на проведена полицейска операция, организирана от Европейската мрежа на службите "Пътна полиция" в ЕС/TISPOL/ във всички държави-членки. 949 от нарушенията са установени от служители осъществяващи пътен контрол с технически средства без монтирани видеозаписващи устройства и 3340 нарушения - от автоматизирани технически средства.


По време на проверките, освен за спазването на разрешената скорост за движение по пътищата, беше извършен контрол и на водачите за наличието на задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите. Съставени са 78 акта за нарушения по Кодекса на застраховането, с 10 повече от предишната операция.


В хода на операцията са установени и криминални престъпления, сред които 2 случая на притежаване на наркотични вещества, 4 случая на транспортиране на крадени стоки. Установени са 8 издирвани лица. Разкрити са и 77 други криминални престъпления, сред които с основен дял е управлението на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във