Параграф22 Daily

§22 Новини

Резултати от спецоперациите на територията на Нова Загора и Врачанска област

Операцията на служители от РУ-Нова Загора е проведена вчера под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен. В рамките на операцията са проверени  227 лица и 114 автомобила и превозни средства с животинска тяга, търговски обекти, обекти за отглеждане на животни, части домове,  извършени са обходи на селата в общината и контрол в района учебните заведения.

Установени и задържани в РУ-Нова Загора са извършители на пет престъпления. В хода на операцията са разкрити престъпления, свързани с незаконно разпространение на акцизни стоки и на наркотици. Иззети са близо 62 кг нелегален тютюн, 120 къса цигари без бандерол, 8 хартиени пакетчета, съдържащи  хероин, в новозагорския квартал „Шести“. Образувани са две бързи производства за нарушения на ЗДвП- управление на нерегистрирано МПС и неправоспособност. Констатирани са 38 нарушения на ЗДвП, КЗ, ЗМВР и наредбата на общината.

Идентична операция бе проведена днес и на територията на селата Тишевица и Вировско, общ.Враца. За времето от 06.00ч. до 13.00ч., служители на ОДМВР Враца и колегите им от ЗУ“Жандармерия“ провериха общо 114 МПС, 185 лица, 11 частни адреса и 4 търговски обекта. В частен имот в село Тишевица бяха намерени и иззети дърва за огрев, без съответно разрешително за добив . В друга къща в селото  са открити инкриминирани  предмети.

За срок до 24 часа в РУ Враца  е задържан криминално  проявен. Съставени са 8 акта и 18 фиша по Закона за движение по пътищата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във