Параграф22 Daily

§22 Новини

Рицар на винкело се разприказва за трафика на кокаин в Италия

Перничанинът Божидар Божилов е един от двамата задържани българи по аферата с колумбийския кокаин конфискуван в Италия. Мъжът е издирван от съда в Триест за трафик на 10 килограма кокаин. Ако бъде признат за виновен Божилов може да получи до 20 години затвор и 260 хиляди евро.

Софийският градски съд разгледа мярката на Божилов по европейската заповед за арест. Съдът наложи най-тежката мярка задържане под стража. Причината - има опасност да се укрие и да извърши нови престъпления.

В съдебната зала мъжът заяви, че работи на черно в строителството. Божилов поиска превод на български език на заповедта, тъй като не владее английски и италиански. Според източници близки до разследването перничанинът е направил опит да напусне страната през летище София, когато е бил задържан от полицията. В съдебната зала Божилов заяви, че вчера е трябвало да пътува за Италия заедно с роднини . Целта била да присъства на дипломирането на дъщеря си, която е студентка.

От прокуратурата заявиха, че Божилов е осъден през 2019 година за наркотици и участие в организирана престъпна група. Освен това е известен и на полицията в Италия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във