Параграф22 Daily

§22 Новини

Роднини разбиха бивш съдебен шеф

Роднини дадоха показания в ущърб на бившия председател на Административния съд в Бургас - Атанас Вълков, срещу когото днес започна дело в Софийски градски съд (СГС).


Ексшефът е подсъдим за документни престъпления и за пране на пари. Според прокуратурата той е фалшифицирал няколко документа, включително от името на свои роднини, за да направи схема за имотна измама с парцел край Несебър, от която да се облагодетелства майка му - Руска Вълкова.


Леля му и три негови първи братовчедки обачеnbsp; заявиха пред Софийския градски съд (СГС), че никога не са чували семейството им да е имало имот на Черноморието, както и че по никакъв начин, не са предявявали претенции към него. Според обвинителния акт Вълков се е сдобил с парцел от 12 дка в района на базата на Националната спортна академия до Несебър, като е фалшифицирал искова молба от името на чичо си Димо Ненков, с която се искало възстановяване на собствеността на дядото на подсъдимия - Иван Габровски.


Прокуратурата твърди, че бившият съдебен шеф изготвил и пълномощни от името на останалите наследници - братовчедките и леля му, с което те заявявали, че искат да бъдат представлявани от адвокат Иво Бинев. След това документно била уредена и продажбата на всички части от имота - от останалите наследници на майката Руска. Роднините на Вълков обаче категорично отрекоха в съда някога да са били уведомявани, че са наследили имот от покойния Габровски, че не са искали никакъв адвокат да ги представлява. Четирите жени свидетелстваха, че подписите, положени от тяхно име в документите, не са техни. Чичото Димо Ненков не се яви в залата, тъй починал преди няколко месеца. Делото срещу бургаския магистрат продължава през ноември с разпити на останалите свидетели.

Facebook logo
Бъдете с нас и във