Параграф22 Daily

§22 Новини

Роднините на децата-убийци от Гъмзово изнагляха

Близките на непълнолетните роми, убили 59-годишен мъж от село Гъмзово, нагло заявиха, че всичко е станало, защото ракията била с лошо качество. Според тях убитият също имал вина, тъй като е продавал алкохол на децата. “Ракията не им е харесала и те отишли да я върнат. Той не искал да им върне парите, нито да им смени алкохола. Започва да ги псува и искал да ги бие. Те са се самозащитили”, заяви пред телевизионната камера майката на едното от децата.

Бабата на друго от децата изрази съжаление за постъпката им, но заяви, че не разбира защо съселяните на убития се оплакват от децата. “Не знам защо се оплакват от нашите деца в Гъмзово. Досега не са правили пакости на никого”, заяви тя.

Баща на едно от децата също изрази съжаление за случилото се. Той живеел в чужбина, бил разделен със съпругата си, а детето им се отглеждало от бабата и дядото. „От 10 години го гледат те. Ходи си на училище. Няма досие. Чисти са децата”, заяви мъжът.  

Днес предстои да стане ясно дали задържаните деца за убийството на 59-годишния мъж от видинското село Гъмзово ще бъдат оставени за постоянно в ареста. Според разследващите убийството е станало заради половин бутилка с ракия. Непълнолетните момчета са направили самопризнания, но отричат да е имало умисъл.

Facebook logo
Бъдете с нас и във