Параграф22 Daily

§22 Новини

Ром с коронавирус избяга от болницата в Стара Загора и се прибра с такси на село Паничерево

Пациент, диагностициран с коронавирус, е избягал тази сутрин от болницата в Стара Загора и се е прибрал с такси до родното си село Паничерево, потвърди за Радио Стара Загора кметът на селото Атанас Граматиков. Мъжът е на около 50 години и е един от петимата жители на селото в община Гурково, които са с положителни проби за вируса. Малко преди обед полиция е издирила мъжа в ромския квартал на Паничерево, а линейка го е върнала обратно в Инфекциозната клиника на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“.

Издирен е и таксиметровият шофьор, който го е превозил, обясни Атанас Граматиков. Той обясни, че е трудно да се обясни на ромите в селото опасността от зараза, както и да се ограничат контактите по между им.

Граматиков посочи, че се прави всичко възможно да се ограничи заразата в селото - днес отново е пръскано с дезинфекционен разтвор, раздадени са 500 маски, и гелове за дезинфекция. „В момента девет жители са под карантина. Очаква се по Великден да се завърнат и други хора, живеещи в чужбина“, коментира Граматиков.

Днес от полицията информираха, че през миналото денонощие в област Стара Загора са образувани две бързи производства за нарушаване на карантината. 17-годишно момче от Чирпан и 42-годишна жена  от Казанлък не са изпълнили предписание за поставяне под карантина, с което са нарушени мерки, издадени против разпространението или появата на заразна болест.

Материалите по случая са докладвани на прокуратурата, информират от областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Мъжът е в добро състояние. Това обясни директорът за болницата проф. Йовчо Йовчев. Мъжът е успял да избяга през амбулаторията за преглед на пациенти с носителство на коронавирус около 8:30ч. сутринта. Той е с тежка форма на диабет и глухота. Предстои в следващите дни да му бъде направена контролен тест за това дали все още е носител на Covid-19, заяви проф. Йовчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във