Параграф22 Weekly

§22 Новини

"Роснефт" и GE създават общи научно-инженерни центрове

Руската държавна компания "Роснефт" ще подпише договор с американския технологичен гигант General Electric за създаване в Русия на съвместни научно-изследователски и инженерно-технически центрове, съобщи РИА "Новости" като се позовава на изявление на руския премиер Дмитрий Медведев.


"Днес ще бъде подписан договор за създаване на изследователски център, на инженерен център. Ние високо ценим това сътрудничество, предвид огромните задачи, които стоят пред руската промишленност, пред руския бизнес", казал Медведев на срещата си с главния изпълнителен директор на GE - Джеф Имелт. Освен това Дмитрий Медведев е посочил, че гигантът General Electric има много богат опит на работа в Русия.


Според президента на "Роснефт" Игор Сечин, съвместните инвестиции на руската нефтена компания и на GE в инженерни и изследователски центрове до 2020 г. ще достигнат 1 млрд. долара. "На първия етап инвестициите ще бъдат 40 млн. долара за първия център и още 30 млн. долара - във втория.


На следващия етап от развитието на проекта ще се инвестират още по 200 млн. долара, за да достигнат до 2020 г. общата сума от 1 млрд. долара", заключил Сечин.

Facebook logo
Бъдете с нас и във