Параграф22 Daily

§22 Новини

РП - Хасково привлече като обвиняем турски гражданин за 168 572 лева недекларирана валута

Районна прокуратура- Хасково, Териториално отделение – Свиленград, привлече като обвиняем по бързо производство А. К., турски гражданин,  за това, че на 5 май 2022 г., на Капитан Андреево, при излизане от България за Турция, не изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата, която  е външна граница за Европейския съюз, и стойността е в особено големи размери. Престъпление по Наказателния кодекс.

На 5 май 2022 г., на ГКПП-Капитан Андреево, за излизане от България в посока към Турция, пристигнал товарен автомобил с турска регистрация. Автомобилът управлявал А.К. Той пътувал от Полша за Турция през България. Митническите служители от Териториална дирекция „Митница Бургас“ при Агенция „Митници“ извършили проверка на превозното средство. Те намерили недекларирани парични средства в размер на 86 190 евро с обща българска равностойност около 168 572 лева. Валутата била укрита в арматурното табло под предния прозорец на влекача, разпределена в три плика.

Обвиняемият А.К. е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура–Хасково. В момента се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура–Хасково – Териториално отделение – Свиленград.

Facebook logo
Бъдете с нас и във