Параграф22 Daily

§22 Новини

РП - Кюстендил разследва насилие над ученик в град Бобошево

Под ръководството на Районна прокуратура-Кюстендил се води разследване за извършено престъпление по НК. Досъдебното производство по случая е образувано на 21 февруари тази година, в деня на постъпил сигнал от директора на училище в град Бобошево, област Кюстендил. В него се посочва публикуван в интернет пространството видеоклип, съдържащ насилие над дете, учещо в ръководеното от него учебно заведение.

Към настоящия момент е установено, че на градския стадион в Бобошево малолетният Г.Н. е бил нападнат и заплашен. Момчето било удряно с ритници, юмруци, както и с камшик по гърба. Наблюдаващият прокурор е възложил на органите на МВР установяване на лица, участващи в инцидента. Незабавно са предприети действия по установяването им. Самоличността на участниците и свидетелите е изяснена.

Проведени са разпити на над 10 деца и директора на училището. Ще бъдат разпитани и други свидетели. Назначена е съдебномедицинска експертиза за установяване на наранявания, причинени на пострадалия. Предстои извършване на видеотехническа експертиза на заснетия клип. Органите на МВР следва да установят наличие на видеокамери в района на местопроизшествието.

За случая е сезиран отдел „Закрила на детето“ при Дирекция „Социално подпомагане“ - Бобошево.

Разследването по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във