Параграф22 Daily

§22 Новини

РП – Разлог разпореди незабавна проверка на кабинковия лифт и ски съоръженията в Банско

Районна прокуратура – Разлог разпореди незабавна проверка в Банско на Регионална здравна инспекция - Благоевград. Тя трябва да се установи дали функционирането на кабинковия лифт и на ски съоръженията в Банско е в съответствие с предприетите от държавата мерки за социална дистанция, с оглед ограничаване на разпространението на COVID-19.

Към момента са потвърдени два случая с положителна проба за корона вирус в гр. Банско – дете на 9 години и мъж на 78 години от Великобритания.

След проведено заседание на Общинския кризисен щаб, с участието на кмета на Община Банско Иван Кадев и административния ръководител на Районна прокуратура гр. Разлог - районен прокурор Ружена Кондева, са предприети мерки по изпълнение на взетите решения. Осъществена среща с представителя на концесионера, който потвърдил спирането на кабинковия лифт и ски съоръженията по най-бързия с оглед техническите възможности начин. Създадена е организация за подписване на декларации от чужденци, пребиваващи понастоящем на територията на Община Банско, относно запознаване с разпоредените мерки за спазване на санитарно-хигиенните условия.

До 15:30 ч. Районна прокуратура – Разлог следва да бъде уведомена за резултата от проверката с обобщен доклад с направените констатации, в т.ч. нарушенията на съответните актове, предприетите конкретни мерки и действия за отстраняване на закононарушенията и последиците от тях, санкционирането на виновните лица и издадените административни актове.

Facebook logo
Бъдете с нас и във