Параграф22 Daily

§22 Новини

РП - Варна е внесла над 100 акта за разглеждане в Районните съдилища в областта

Обвинителите от Районна прокуратура-Варна и Териториалните отделения са внесли за разглеждане в Районните съдилища във Варна, Девня и Провадия, 103 прокурорски акта срещу 111 лица. От тях 64 обвинителни акта срещу 72 лица, 22 споразумения за решаване на делото и 17 предложения за налагане на административно наказание, по реда визиран в чл.78а от НК срещу 17 лица.

Най-голям дял представляват внесените дела за извършени общоопасни престъпления -  58 дела срещу 59 лица. Те са за пътнотранспортни произшествия, за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол/наркотични вещества, за управление на моторно превозно средство без съответно СУМПС, за управление на моторно превозно средство с регистрационни табели за друго превозно средство/управление на нерегистрирано МПС, за  държане на високорискови наркотични вещества, за нарушаване на противоепидемични мерки във връзка с разпространението на Ковид-19.

Освен тях в съда са внесени 27 дела за престъпления против собствеността. Става въпрос за кражби,  грабежи,  обсебване, измама, за изнудване, за унищожаване/повреждане на чужда движима вещ. Три от делата касаят документни престъпления - съставяне и използване на неистински/преправен документ, а две от тях са за престъпления против стопанството - изпадане в неплатежоспособност и за незаконен добив/съхранение на дървен материал.

В съда са внесени още четири дела за престъпления срещу личността – за причинени телесни повреди, за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди, за извършено изнасилване. Внесен е обвинителен акт за  престъпление против правата на гражданите - за ползване на защитени марки в търговската дейност, и седем дела за престъпления против брака и семейството - за неплащане на издръжка и за приемане на работа на непълнолетно лице без надлежно разрешение. Едно е делото за престъпление против реда и общественото спокойствие - хулиганство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във