Параграф22 Daily

§22 Новини

РП - Варна проверява организацията в старческия дом, в който загинаха четирима души

Районна прокуратура-Варна започна незабавна проверка за начина, по който е функционирал домът за възрастни хора във варненската местност „Сотира“, където вчера при пожар загинаха трима мъже и една жена. Проверката цели да бъде изяснено спазени ли са всички нормативни изисквания за работа по предоставяне на социалната услуга, как е функционирало заведението, имала ли е фирмата всички необходими лицензи за работа и ако не, то кой е допуснал в дома за възрастни да бъдат настанявани хора и той да продължава да предоставя социални услуги.

Действията на прокуратурата започват след самосезиране на база твърдения, че фирмата-собственик на социалното заведение не е имала правото да извършва подобна правнорегламентирана дейност.

Действията по разследването на причините и обстоятелствата, довели до трагичния инцидент в дома за възрастни хора, разположен близо до Варна, продължават под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Варна, с активното участие на служителите от ОД на МВР в града.

Очакват се резултатите от назначената съдебно-медицинска експертиза, предстои да бъдат извършени също пожаро-техническа, електро-техническа и други експертизи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във