Параграф22 Daily

§22 Новини

РС - Мадан потвърди глобата от 3000 лв за собственик на заведение, заради пушачи

Собственик на заведение ще плати глоба в размер на 3 000 лв, защото здравни инспектори са установили, че в търговският му обект се пушело. Санкцията, наложена от директора на Здравната инспекция в Смолян в края на юни тази година, е обжалвана от собственика на бара пред Районен съд - Мадан, сочи справка на Параграф 22 в деловодството на магистратурата.

С атакуваното НП на жалбоподателя за извършено нарушение на на чл.56, ал.1 от Закона за здравето и на основание чл.218, ал.3, във вр. с ал.1 от Закона за
здравето на „Д. Б.- А“ ЕООД,  представлявано от едноличния собственик на капитала Д. Х. Б., е наложена имуществена санкция в размер на 3 000 лева, за това, че при извършена проверка на 31.01.2019 год. в кафе-аперетив „Кристал“, стопанисван от „Д. Б.- А“ ЕООД, находящ се в гр. Мадан, извършена от инспектор Б. и със свидетел инспектор К. е констатирано, че жалбоподателя не спазва нормативно установената забрана за тютюнопушене в закрити обществени места.

В момента на проверката осем броя клиенти пушили тютюневи изделия-цигари, като пред тях на масите имало поставени пепелници, пълни с пепел и угарки от цигари, с което е нарушил виновно чл.56, ал.1 Закона за здравето. От разпитаните по делото свидетели се установява, че при извършената проверка в заведението се е пушило, но свидетеля Ф. твърди, че са се пушили електронни цигари.

От констативния протокол, подписан от св. Ф. се установява, че в пепелниците е имало пепел от цигари и угарки от тях.

С решение №100 Районният съд е потвърдил санкцията, която е в размер на 3 000 лв.

Facebook logo
Бъдете с нас и във